V nedělním utkání hokejisté Náchoda po výborném výkonu přišli o dvoubrankové vedení a nakonec podlehli Moravské Třebové po prodloužení!

HC Náchod – HC Slovan Moravská Třebová  3 : 4 pp (2 :1, 1 : 0, 0 : 2 – 0 : 1)

V dalším domácím utkání byl soupeřem tým z Pardubického kraje celek Moravské Třebové. Domácí na  zápas na ledě soupeře nevzpomínají rádi, neboť tam utrpěli velmi krutou porážku 0 : 12. Před zápasem měli jasný cíl, pokračovat ve zlepšených výkonech z posledních střetnutí a pokusit se favorita obrat o nějaký bodík! Náchodští nastupovali v brance s Koubou, připraven byl Novotný. V obraně Suka a Ondruše nahradili Řehák s Lelkem. V útoku scházel Škoda s Maršíkem. Hrálo se na tři útočné formace, kde se po několika vynechaných utkáních objevil junior Lejdar. Hosté měli v brance Řoutila, v obraně hráli zkušení Machač s Kuchařem a v útoku střelci domácích hattricků Augustin s Paličkou.

Vstup do zápasu Náchodu nevyšel dle svých představ. Již po 47 sek. otevřel skóre Cach, když dorazil vyraženou ránu – 0 : 1. Naštěstí tento rychle inkasovaný gól náchodské bojovníky nezlomil a spíše je herně “nakopl”. V čase 2 : 14 kotouč před branku Řoutila zavezl po levém křídle Lejdar a našel Zemana, který srovnal na 1 : 1. I nadále se hrál rychlý kombinační hokej. Domácí se snažili herní kvality soupeře eliminovat bojovností a nasazením. Výsledek se dostavil v čase 17 : 17, kdy Zeman znovu využil z předbrankového prostoru nahrávku Lejdara a nečekaný stav 2 : 1 pro Náchod vydržel až do první přestávky.

Ve druhém dějství se podařilo domácím navýšit náskok zásluhou Kociána, který využil rychlý výpad Poleje ve 25. min. – 3 : 1. Pak se hosté všemožně snažili o korekci pro ně nepříznivého výsledku, ale v cestě jim stál výtečný Kouba v domácím brankovišti. Stav se neměnil ani při vyloučení Nováka ve 31. min..

Bylo jasné, že favorizovaní hosté ve třetí třetině půjdou za body. Hned v úvodu skórovali Markem, který tečí v čase 41:14  dostal hosty na dostřel – 3 : 2. Kontaktní gól hráče Slovanu vyburcoval k vyšší aktivitě, z čehož vyplynul nedovolený zákrok Štěpána v úvodu 44. min., domácí následné oslabení ustáli bez gólové újmy. V polovině 49. min. po faulu Kuchaře měl výhodu přesilovky také Náchod, ale všichni byli rádi, že se stav neměnil, protože se téměř celou přesilovku hrálo před Koubou, který se měl co ohánět! V půli 55. min. byl poslán za “katr” Pelda a to toto oslabení se stalo domácím osudové. Když do Peldova návratu mezi mantinely scházelo 17 sek. vyrovnal z úniku Palička ranou mezi Koubovy betony – 3 : 3. Další čas již žádnou branku nepřinesl, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm se hrálo pouze 16 sek., když po nájezdu Augustina a ráně mezi betony Kouby bylo rozhodnuto – 3 : 4 a prémiový bod si tak vezou domů hokejisté z Moravské Třebové. Parádní atmosféru tohoto střetnutí nám připravili naši fanoušci, za což jim patří velké díky!

Poslední zápas v tomto roce sehrají hokejisté Náchoda ve středu 20.12. od 19 : 00 hodin na ledě našeho soupeře v tradičním okresním derby s HC Jaroměř.

 

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Pelda, Vytlačil, Štěpán, Lelek, Novák, Řehák – Lejdar, Matouš, Zeman, Kocián, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Wajsar

HC Slovan Moravská Třebová : Řoutil, (Buchta) – Blaháček, Dubovčí, Kuchař, Janků, Netolický, Cekr – Marek, Veselský, Faltus, Brandýs, Augustin, Maška, Palička, Cach, Kavan, Vaňous

 

Branky a asistence : 3. Zeman (Lejdar), 18. Zeman (Lejdar), 25. Kocián (Polej),

Střely : 17 : 46,

Zásahy : 42 : 14,

Vyloučení : 3 : 1, využití : 0 : 1,

Rozhodčí : Petr – Pluháček, Horák,

Diváci : 102

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Před zápasem jsem klukům říkal, že pokud chceme bodovat s takhle kvalitním soupeřem, tak každý musí odevzdat více než stoprocentní výkon. Já si myslím, že to se nám povedlo i přesto, že soupeř byl na rovinu určitě lepší po celé utkání, tak my jsme s vypětím všech sil tomu vzdorovali, každý nechal na ledě opravdu těch sto a více procent, držel nás brankář a v podstatě když to řeknu, tak jsme hráli nad své maximum a víc jsme v tom zápase odevzdat nemohli. Jsem rád za ten předvedený výkon, za to úsilí, které kluci vydali. Musím pochválit naše fanoušky, dneska předvedli také velmi kvalitní výkon a byla zábava na té střídačce dneska stát.”