Z dobře rozehraného zápasu proti Hlinsku berou hráči Náchoda pouze bod

HC Náchod – HC Hlinsko Horses  2 : 3 pp (1 : 0, 0 : 1, 1 : 1 – 0 : 1)

K prvnímu zápasu v novém roce proti soupeři z Pardubického kraje nastupovali hráči Náchoda s předsevzetím napravit si pošramocenou reputaci z utkání v Jaroměři a vrátit soupeři porážku z jeho ledu. V brance s Koubou, připraven byl Novotný, v obraně nuceně absentujícího Peldu nahradil junior Malina, v útoku se třemi formacemi, nehrál Wajsar. Hosté měli v brance Krause, v obraně zkušeného kapitána Beneše a exreprezenta, hráče se zkušeností z NHL a české extraligy Lojkem a v útoku s Kiššem a Karáskem.

V úvodu utkání byli aktivnější Horses, hráči soupeře ostřelovali Koubu ze všech pozic. Náchodští hru vyrovnali během třetiny, nebyli však tolik střelecky aktivní a vyčkávali na svou příležitost. V čase 1 : 37 byl vyloučen domácí junior Kocián za úmyslné zahrání puku mimo hřiště a hosté Koubu v následné přesilovce svými ranami dostali do “provozní” teploty, stav se neměnil. Přesně o 6 min. později se u hrazení střetli Malina a Hudec, který nekontrolovaně padl na hrazení. Následně vznikla na ledové ploše mela, tři hráči soupeře se vrhli na faulujícího domácího mladíka, kterého dle své nátury chránil bojovník Vondřejc. Verdikt sudího zněl tvrdě, Malina trest na 5 min. + OK za vražení, Vondřejc menší trest za hrubost a hostující Jílek na 2 + 2 min. za hrubost, další trest pro hosty již udělen nebyl. Po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1 : 0, o které se zasloužil v čase 5 : 53 Polej po nahrávce Kubečka.

Ve druhé třetině Horses přeřadili na vyšší stupeň a domácí tlaku i díky v pohodě chytajícímu Koubovi odolávali. Největší šance Hostí měli Kišš a Bříza, domácí brankář byl na svém místě. Ve 35. min. se z očí do očí proti Krausovi neprosadil Kocián. V čase 36 : 00 svou ránu v úniku Matouš namířil mimo tři červené tyče. V čase 36 : 11 unikajícího Nepokoje Štěpán pouze zahákoval a nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. K němu se rozjel Kišš, na Koubu gólový recept nenašel. Pak hosté ještě více vystupňovali tempo a rezultoval z toho nedovolený zákrok Kociána, který v čase 38 : 14 potrestal na brankovišti Bříza, když doklepl vyraženou tvrdou ránu Lojka od modré – 1 : 1.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s cílem hlavně neinkasovat a pokusit se proměnit případné šance po soupeřově chybě. Hosté začali aktivně, ve 47. min. Jílkovu bekhendovou ránu v úniku Kouba zlikvidoval. V čase 48 : 24 si svou slabší chvilku vybral Kouba, když si ránu Karáska smolně usměrnil širokou holí za svá záda – 1 : 2. Vyrovnání přišlo záhy, v čase 49 : 32 po neohroženém útočném výpadu a ráně Matouše, kterou Kraus pouze vyrazil před volného Maršíka na levé straně, který trefil přesně horní levý roh – 2 : 2. V 54. min. při vyloučení Karáska šance domácích pozorní hosté ubránili. Utkání pomalu směřovalo do prodloužení. Šanci na změnu skóre měl v 60. min. Matouš, jeho střela minula jen o vlásek vytčený cíl a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm v čase 61 : 33 ujel domácím Jílek a ranou nad pravý beton, Koubovi nedal šanci zasáhnout – 2 : 3, druhý bonusový bod tak putoval do Pardubického kraje za Horses!

Příští utkání sehrají Náchodští na svém ledě ve středu 10.11. od 18 : 00 hodin s tradičním soupeřem v okresním derby se Spartakem Nové Město n/M.!

 

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Vytlačil, Lelek, Suk, Novák, do 7. Malina – Maršík, Matouš, Škoda, Kocián, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman

HC Hlinsko Horses : Kraus, (Peřina) – Beneš, Machač, Nepokoj, Fink, Oliva, Lojek – Lenoch, Zdražil, Štěpánek, Jílek, Bříza, Kišš, Hudec, Karásek, Chvojka

 

Branky a asistence : 6. Polej (Kubeček), 50. Maršík (Matouš),

Střely : 53 : 39,

Zásahy : 35 : 30,

Vyloučení : 3 + TS : 3, navíc Malina (Náchod) 5 min. + Ok, využití : 0 : 1,

Rozhodčí : Machač – Paštika, Řezníček,

Diváci : 82

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Byl to vyrovnaný zápas. Hlinsku jsme byli vyrovnaným soupeřem. Bojovný a poctivý výkon podpořený brankářem jsme dostali do prodloužení. V něm jsme bohužel inkasovali. Byl to slušný vstup do nového roku.”