Ve středečním domácím zápase hokejisté Náchoda podlehli v derby s rivalem z Nového Města and Metují

HC Náchod – Spartak Nové Město n/M.  3 : 8 (0 : 3. 2 : 3, 1 : 2)

 Ke druhému domácímu zápasu v novém roce nastupovali domácí s jasným cílem, zopakoat dobrý výkon z neděle proti Hlinsku a pokusit se favorita zaskočit. V brance  opět s Koubou, záda mu kryl Novotný a pouze se čtyřmi obránci, když nebyli k dispozici Lelek ani junior Malina a těsně před zápasem z rodinných důvodů musel z utkání odstoupit i Suk, kterého nahradil Škoda. Hrálo se na tři útočné formace s juniorem Hynkem ve třetím útoku. Soupeř měl v brance Biegla, připraven byl Čáp, v obraně nastoupila nová akvizice Šejba a v útoku hráli snajper Řezníček, Matějček a novic Morong.

Vstup do zápasu Náchodu herně vcelku vyšel, neboť již v úvodní min. měl dobrou šanci mladík Polej, mířil pouze do Biegla. Ani další šance Maršíka ve 4. min. ke gólu nevedla. Hosté poprvé gólově udeřili v čase 6 : 50  ránou z hole Pohla od modré – 0 : 1. Druhý gólový úder přišel v čase 8 : 09 z levého křídla po přesné střele Matějčka na bližší tyč nad Koubovo pravé rameno – 0 : 2. Tvrdá rána Hynka v čase 12 : 20 skončila pouze na Bieglově masce. Třetinové skóre stanovil na konci 16. min. z pravé strany Pohl – 0 : 3.

Před náchodským týmem stál jasný úkol, ve zbytku zápasu se pokusit alespoň o smazání třígólového  manka. To se domácím po zlepšeném herním projevu nepodařilo. V rozmezí 22. – 25. min, dvě šance Poleje i Kociána po gólech doslova volaly, ale zůstalo pouze u možností skórovat. Hosté byli maximálně efektivní a na konci 25. min. zvyšovali Řezníčkem na 0 : 4. Na počátku 31. min. přišla pro domácí další rána, když z otočky Koubu překonal Vaňát – 0 : 5. Pak se konečně dočkali gólové radosti i Náchodští. Ve 35. min. se gólově prosadil Škoda po Kociánově asistenci – 1 : 5. Ve 37. min. snižoval Polej po spolupráci s Kubečkem a Štěpánem – 2 : 5. V této chvíli domácí hru vyrovnali a zdálo se, že se dostávají zpět do zápasu. Bohužel přišla další chyba a hosté trestali Matějčkem, který stanovil skóre na třetinových – 2 : 6.

Do třetí třetiny se mezi tři tyče místo Kouby postavil Novotný a domácí trenéři se snažili dát týmu nový impuls. Skóre se měnilo ve 45. min. po sóle Bucka, který posunul z levé strany kotouč za Novotného – 2 : 7. Další přesnou trefu si v čase 45 : 50 připsal Řezníček – 2 : 8. V čase 48 : 08 korigoval ve vlastním oslabení při probíhajícím trestu Hynka Kubeček, kterému ideálně naservíroval gólovou přihrávku kapitán Zeman – 3 : 8. Další zásadní moment přišel po zahákování Maršíka v samostatném úniku Matějčkem v čase 50 : 58, kdy bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Zeman, ale rána se mu nepovedla, kotouč mu zadrhl ve sněhové závěji!

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli 14.1. od 17 : 00 hodin na ledě soupeře z Pardubického kraje HC Orli Lanškroun. Čeká nás těžká dřina, chceme si napravit pošramocenou reputaci a opět bodovat!

 

HC Náchod : Kouba (40. Novotný) – Štěpán, Škoda, Novák, Vytlačil – Maršík, Matouš, Zeman, Kocián, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Hynek

Spartak Nové Město n/M. : Biegl, (Čáp) – Velinský, Pohl, Mert, Dufek, Lhotský, Šejba, Šrenk – Řezníček, Matějček, Prouza, Vaňát, Šťastný, Morong, Bucek, Černý, Reichmann

 

Branka a asistence : 35. Škoda (Kocián), 37. Polej (Kubeček, Štěpán), 49. Kubeček (Zeman),

Střely : 25 : 54,

Zásahy : 46 : 22,

Vyloučení : 3 : 1 + TS, bez využití, oslabení : 0 : 1,

Rozhodčí : Petr – Pluháček, Řezníček,

Diváci : 115

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Možná to bude znít blbě, ale já bych chtěl kluky pochválit. Do zápasu jsme vstupovali se třemi obránci, jako čtvrtý musel nastoupit Petr Škoda, který to zvládl velmi dobře. Bohužel jsme celý zápas nedokázali proměňovat jasné gólové příležitosti, což nás sráželo dolů. Soupeř naopak naše každý sebemenší zaváhání dokázal hned potrestat. Tak to prostě je, to tak v hokeji bývá, každopádně proti síle, kterou Nové Město má, která je bezesporu velká. Patří k favoritům soutěže, tak všechno co bylo v našich silách, to jsme předvedli a nezbývá mi jen pogratulovat k vítězství, ale myslím si, že výsledek 8 : 3 je pro nás krutý vzhledem k možnostem a předvedenému výkonu.”

Fotogalerie ze zápasu: https://eu.zonerama.com/hcnachod/Album/10945515