Po vedoucí brance hráči Náchoda pustili soupeře do tříbrankového náskoku a odjeli z Lanškrouna s prázdnou

HC Orli Lanškroun – HC Náchod  8 : 2 (0 : 0, 4 : 2, 4 : 0)

K dalšímu zápasu odjížděli hráči Náchoda s dhodláním bodovat. Všichni měli v paměti domácí zápas, který skončil gólovou přestřelkou 8 : 5 pro Náchod. V brance dostal tentokrát od úvodu příležitost Novotný, připraven byl Kouba, v obraně hráli Suk, Lelek a junior Malina, zpět do útoku se vrátil Škoda, tentokrát nehrál junior Hynek. Domácí měli v brance Nimmerrichtera, v obraně Kužílka s kapitánem Nastoupilem a v útoku zkušeného Pejchu a několik šikovných mladíků.

V úvodu utkání určilo ráz vyloučení Vondřejce za zdržování hry vyhození puku. Domácí se usadili v obranném pásmu Náchoda a zkoušeli pozornost Novotného. I po skončení oslabení se Orli usadili ve svém útočném pásmu. Náchodští jen těžko hledali nějakou protihru a tak není divu, že po dalším ubráněném oslabení při trestu Vondřejce z poloviny 8. min., byl v 10. min. stav na střely na branku 17 : 0. V 11. min. se do úniku dostal Novotný, na svého jmenovce gólový recept nenašel, stejně si vedl Vogel, který pohotově pálil. V závěru třetiny měli v 16. min. dobré střelecké pozice Zeman i Štěpán. Stav byl po střeleckém skóre 22 : 4 překvapivě bezgólový!

Ve druhé třetině se nejprve proti Nimmerrichterovi neprosadil Škoda, aby se v čase 21 : 06 po výborně zahraném vhazování a nahrávce Poleje prosadil junior Kubeček – 0 : 1. Vyrovnání přišlo ve 26. min. z hole Pirkla – 1 : 1. Utkání se začalo lámat ve 32. min., kdy Drlík zachytil rozehrávku hostí a sám proti Novotnému strhl vedení pro Orly – 2 : 1. Další gólová rána pro Náchodské přišla v čase 32 : 00 z hole Krče, který z mezikruží nedal Novotnému šanci zasáhnout – 3 : 1. Ve 37. min. si mladíček Novotný vzal kotouč ve středním pásmu a bez větších problémů se s ním dostal až před branku Náchoda a rutinně skóroval pod horní tyč – 4 : 1. Po chvíli rána Maršíka skončila na masce domácího golmana. Určitou šanci na zvrat vykřesal pro hosty v čase 39 : 51 Škoda, který zvedl puk nad levý Niemmenrrichterův beton po nahrávkách Maršíka a Matouše – 4 : 2. V prostřední části se hrálo pod taktovkou Náchoda, paradoxně byl stav příznivý pro domácí.

Do třetí třetiny hosté nastoupili s předsevzetím ještě se pokusit nepříznivý průběh utkání zvrátit. Hned v úvodu se do dobré šance dostal Škoda, když kotouč zůstal v kaluži, kontaktní branka nepřišla. Nedáš – dostaneš platilo v čase 43 : 41. po neproměněných šancích Maršíka a úniku Matouše, kdy Dvořák zvyšoval na 5 : 2. O 39 sek. se na brankovišti prosadil důrazný Švub – 6 : 2. Při zákroku se zranil Novotný a jeho post zaujal Kouba. Přesně v čase 45 : 00 po úniku a tvrdé ráně Vogela k pravé tyči byl stav 7 : 2. V závěru 56. min. byli vzájemně vyloučeni Drlík s Novákem za ruční výměnu názorů. Na konci 57. min. byl za nedovolený zákrok vyloučen Polej, jeho pobyt na trestné lavici striktně ukončil gólovou ranou v polovině 58. min. Nastoupil a stanovil konečné skóre na 8 : 2 pro domácí Orly, když dvě sek. před tím po ráně Markla zvonila levá tyč Koubovy klece. V půli 60. min. byl ještě vyloučen na 2 + 2 min. Nastoupil, stav se již nezměnil. Škoda neproměněných šancí, výsledek je pro Náchod velmi krutý!

Příští utkání sehrají Náchodští ve středu 17.1. od 18 : 00 hodin v Nové Pace, s místním BK, čeká nás velmi těžké utkání!

 

HC Orli Lanškroun : Nimerrichter, (Ďuriš) – Pražák T., Nastoupil, Kužílek, Dvořák, Bureš, Mann, Šlezingr – Krč, Vogel, Markl, Pejcha, Novotný, Švub, Pirkl, Šembera, Marek, Gildain

HC Náchod : Novotný (45. Kouba) – Štěpán, Vytlačil, Lelek, Suk, Novák, Malina – Maršík, Matouš, Škoda, Kocián, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman

 

Branky a asistence : 22. Kubeček (Polej), 40. Škoda (Maršík, Matouš),

Střely : 54 : 24,

Zásahy : 22 : 45,

Vyloučení : 3 : 4, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Veselý – Jirouš, Kukla,

Diváci : 102

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Utkání bylo složité, soupeř byl velmi nepříjemný, byl velmi dobrý na puku, agresívně nás napadal. Měli jsme s jeho hrou problémy, hlavně v první třetině. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, paradoxně i když jsme byli lepším týmem, tak jsme inkasovali v krátké době tři góly a to si myslím, že rozhodlo, protože od té doby byl soupeř zase o něco lepší, začal si věřit, byť jsme snížili na 4 : 2, tak ve třetí třetině jsme bohužel nedokázali snížit a soupeř naopak svoje skóre zvýšil. Zasloužené vítězství Lanškrouna.”