V posledním zápase základní části náchodští hokejisté kladli proti lídrovi na jeho ledu tuhý odpor a po bojovném výkonu se nakonec z výhry radovali českotřebovští Kohouti

HC Kohouti Česká Třebová  – HC Náchod  6 : 3 (1 : 0, 1 : 2, 3 : 0)

K poslednímu zápasu základní části se v brance Náchoda pochopitelně objevil zkušený Kouba, připraven byl Novotný, oproti středečnímu utkání v Chrudimi hrál v obraně Lelek, nehráli Škoda ani junior Voděracký, do útoku se přesunul z obrany junior Vytlačil a rovněž byl k dispozici Červíček. Hosté chtěli předvést podstatně lepší výkon než s tímto soupeřem v domácím prostředí a rovněž lepší hru než ve středu v Chrudimi. Domácí měli v brance mladíka Kadlce, v obraně hráli zkušený Vašíček s Drtinou a v útoku velezkušený exextraligista Plášek, kapitán Fúzik a Semorád.

Po úvodním vhazování se dle očekávání domácí chopili taktovky a snažili se určovat tempo hry. Hosté se dobře pohybovali, plnili pokyny trenéra a soupeři čelili důslednou obranou a snažili se při šancích podnikat nebezpečné útočné výpady. Skóre se v první třetině měnilo v čase 7 : 54, kdy se podařilo skórovat z brankoviště Martincovi – 1 : 0. Pak si obnovil zranění Maršík a zápas pro něho tím předčasně skončil. Trenér Pánek na tuto skutečnost reagoval přeskupením sestavy. V 9. min. bombu Ostřanského zlikvidival pozorný Kouba. Ve 14. min. mohlo být po chybné rozehrávce Kohoutů skóre srovnáno, ale junior Kubeček proti Kadlcovi neuspěl. V 15. min. hráli domácí první přesilovku po vyloučení mladíka Poleje, následná početní výhoda navýšení ve prospěch Kohoutů nepřinesla. V 18. min. mohl srovnat po rychlém útočném výpadu junior Vytlačil.

Ve druhé třetině se v čase 24 : 45 trefil po samostatné akci Pavlovský – 2 : 0. Nikdo z domácích fanoušků určitě nepochyboval o tom, že skóre bude na straně domácích nadále narůstat. Jenže hosté se s nepříznivým dvougólovým pasívem nehodlali smířit a v čase 26 : 12 Polej po asistenci Suka vstřelil kontaktní branku – 2 : 1. V téže min. Kouba chytil tutovku Ostřanskému. Ve 28. min. při vyloučení Fúzika se Náchodským srovnat nepříznivý stav ještě nepodařilo. I nadále hosté proti favoritovi tlačili na pilu a odměnou za to, byla vyrovnávací branka Poleje po nahrávce Kociána v čase 30 : 16 – 2 : 2. V dalším průběhu zápasu trenér dle herní situace občas míchal sestavou, rovnovážné skóre další změny do konce prostředního dějství již nedoznalo.

Ve třetí části hry ve 44. min. tvrdě a přesně pálil Lelek, Kadlc zasáhl vyrážečkou. Ve 47. min. se pošancích Rozlílka a Semoráda skóre ještě neměnilo. Na počátku 50. min. měl gólovou šanci Kocián, leč proti pozornému Kadlcovi neuspěl. Platilo otřepané nedáš – dostaneš v čase 49 : 45, kdy chytrou ranou zpoza branky o Koubu vrátil favoritovi zpět vedení Drtina – 3 : 2. V 55. min. byli vzájemně vyloučeni Vašíček s Kociánem. V půli 56. min. se domácím zásluhou prudké rány švihem Fúzika podařilo podruhé v tomto utkání odskočit na rozdíl dvou branek – 4 : 2. Pak mohl důrazný Matouš v 57. min. ve vlastním oslabení vrátit Náchodu při trestu kapitána Zemana naději na případný bodový zisk, ale na pozorného Kadlce gólový recept nenašel. Ještě v témže oslabení v čase 58 : 02 se gólově po samostatné akci prosadil junior Kubeček a vykřesal pro hosty šanci – 4 : 3. Pak si hosté vyžádali oddechový čas, aby se připravili na závěrečný nápor spojený s power – play. Na konci téže min. byl vyloučen poměrně přísně Lelek a po 5 sek. v čase 58 : 57 ho poslal přesnou ranou vedle Koubova pravého betonu zpět mezi mantinely důrazný Vašíček – 5 : 3. V čase 59 : 12 byl vyloučen Ostřanský a hosté odvolali brankáře a hráli power – play, vyrovnat se jim bohužel nepodařilo. Naopak domácí v čase 59 : 34 Fúzikem pečetili ranou do opuštěné náchodské klece na konečných 6 : 3 pro favorizované Kohouty. Ještě 16 sek. před dovršením 60. min. byl vyloučen Plášek, skóre se již z důvodu málo času změnit nepodařilo.

Nyní čeká náchodské hokejisty boj o konečné 11. místo, nejpravděpodobnější soupeř se jeví v současné době tým HC Orli Lanškroun. Hraje se na dva vítězné zápasy se stanoveným termínem v neděli 3.3., ještě je v jednání změna termínu utkání.

HC Kohouti Česká Třebová : Kadlc, (Ehrenberger) – Vašíček, Jelínek, Drtina, Hradil, Jemelka, Blažej – Semorád, Martinec, Rozlílek, Pavlovský, Fúzik, Ostřanský, Veverka, Stolín, Plášek, Čada

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Lelek, Suk, Kubíček – Maršík (10. Kocián), Matouš, Polej, Kocián (10. Červíček), Kubeček, Zeman, do 10. Červíček, Vondřejc, Vytlačil

 

Branky a asistence : 27. Polej (Suk), 31. Polej (Kocián), 59. Kubeček,

Střely : 48 : 18,

Zásahy : 15 : 43 :

Vyloučení : 4 : 5, využití : 1 : 0, oslabení : 1 : 1,

Rozhodčí : Škorpil – Kopecký J., Kopecký P.,

Diváci : 311

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Dnes jsme odvedli maximum. Po celý zápas jsme bojovali, byli houževnatí a dodržovali pokyny, který jsme si řekli a díky tomu jsme byli soupeři vyrovnaným protivníkem. Klukům nemám co vytknout, dneska je musím pochválit za předvedený výkon a utkání rozhodlo to, že soupeř má prostě větší kvalitu a řadu zkušených hráčů.”