V tradičním okresním derby v Jaroměři Náchod přišel o dvoubrankové vedení již potřetí s tímto soupeřem, Náchodští v utkání ještě dvakrát vedli, aby ve zbytku střetnutí po zbytečných chybách opět prohráli

HC Jaroměř – HC Náchod  7 : 4 (0 : 1, 4 : 3, 3 : 0) – stav série : 1 : 0

V tomto utkání se hrálo o konečné 11. místo KLM Královéhradeckého a Pardubického kraje, hraného na dva vítězné zápasy. Náchodští chtěli navázat na velmi dobrý výkon z předminulé neděle v České Třebové a konečně tradičního okresního rivala v této sezóně porazit. Hosté začali v brance s Koubou, připraven byl Novotný, v obraně již mohl nastoupit Novák a na post beka se vrátil junior Vytlačil, chyběl Kubíček, v útoku chyběli Maršík s Červíčkem a nastoupil též Škoda. Vzhledem k počtu osmi forwardů jsme hráli na dva centry. Domácí spoléhali na výkon mladého brankáře Kubečka, v obraně hráli zkušený kapitán Kotrč s Mišincem, v útoku byli připraveni pozlobit hostující obranu Kašpar s Kociánem a zkušený matador Vejman.

Náchod začal utkání dobře, v čase 6 : 27 putoval na trestnou lavici domácí Kašpar a po 23 sek. byl zpátky mezi mantinely zásluhou přesné rány Suka po nahrávce Vytlačila – 0 : 1. Ve 20 min. byli vzájemně vyloučeni Rind s Kociánem.

Ve druhé třetině se Náchodští poměrně brzy podruhé radovali z gólového úspěchu. V čase 22 : 50 se podařilo Škodovi prostřelit Kubečka po nahrávkách Nováka a kapitána Zemana – 0 : 2. Také ve třetím vzájemném utkání platilo toto průběžné skóre. Jen si Náchodští nepřipouštěli fakt, že se bude psát stejný scénář dalšího průběhu střetnutí a konečné porážky. Bohužel se podobná story opakovala i tentokrát! V polovině 26. min. vstřelil kontaktní branku Záliš – 1 : 2. V čase 26 : 53 bylo zásluhou důrazu T. Kociána skóre srovnáno – 2 : 2. Hosté si vzali vedení zpět v čase 29 : 09 Matoušem, kterému přesně nahráli junior Kocián a Štěpán při průběhu trestu Mišince – 2 : 3. Radost Náchoda pokazil vyrovnávací brankou v čase 32 : 04 junior Sýkora – 3 : 3. Skóre se opět měnilo v čase 33 : 41 po ráně juniora Poleje po asistencích kolegů z juniorky Kociána a Kubečka – 3 : 4. Pak přišla slabá chvilka do té doby spolehlivého brankáře Kouby, který si nešťastně usměrnil ránu Záliše v čase 34 : 22 do vlastní branky – 4 : 4. Rovnovážné skóre platilo po druhém dějství. Pak již přišly na řadu jen dvě vzájemná vyloučení v půli 38. min., nejprve to byli domácí junior Sýkora, kterému dal na pamětnou zkušený náchodský harcovník Vondřejc, ten obdržel o dvě min. navíc a po chvíli jaroměřský Kocián s hostujícím Novákem.

Do třetího dějství nastoupili hosté s odhodláním neinkasovat a pokusit se v závěru utkání zvítězit. Domácí se dostali do vedení v čase 48 : 12 ranou z brankoviště, jejím autorem byl Kocián – 5 : 4. O min. později byl vyloučen junior Hynek, následné oslabení domácí gólovou pojistku nepřineslo. Stále tak žila naděje na úspěšný výsledek, pouze však do času 57 : 23, kdy šance Náchoda pohřbil pohotovou ranou Kašpar – 6 : 4. S tímto faktem se hosté nechtěli smířit a odhodlali se od půle 39. min. k powerplay. Hostím se již bohužel skórovat nepodařilo, byli to naopak domácí, kteří Kociánem v čase 59 : 59 pečetili ranou do opuštěné hostující klece – 7 : 4. Znamená to, že ani ve třetím vzájemném zápase hráči Náchoda Jaroměř porazit nedokázali!

O nápravu se hráči Náchoda pokusí o týden později v domácím prostředí ve středu 6.3. od 18 : 00 hodin ve druhém zápase, ve kterém se pokusí srovnat nepříznivý stav série a vynutit si případné prodloužení či samostatné nájezdy. Víme, že nás čeká těžká dřina, hlavně se musíme zlepšit a podat podstatně lepší výkon! Budeme spoléhat i na podporu našich fans, kteří mohou být naším hnacím motorem!

 

HC Jaroměř : Kubeček, (Veinfurter) – Petira, Mišinec, Kotrč, Sýkora – Souček ml., Kocián, Jahelka, Rind, Urlich, Vejman, Teuber, Kašpar, Záliš, Háze

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Vytlačil, Suk, Novák, Lelek –  Škoda, Matouš, Polej, Kocián, Kubeček, Zeman, Vondřejc, Hynek

 

Branky a asistence : 7. Suk (Vytlačil), 23. Škoda (Novák, Zeman), 30. Matouš (Kocián, Štěpán), 34. Polej (Kocián, Kubeček),

Střely : 41 : 36,

Zásahy : 32 : 35,

Vyloučení : 8 : 5, využití : 0 : 2,

Rozhodčí : Škorpil – Paštika, Vodička,

Diváci : 55

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Vcelku vyrovnaný zápas, kdy jsme chvilku byli lepší my, chvíli soupeř. Bohužel po našich chybách a naší lhostejnosti k utkání, tak jsme dovolili soupeři jít do vedení a bohužel už jsme to nedokázali vyrovnat.”