V úvodním utkání nadstavby v domácím stánku hokejisté Náchoda nestačili na soupeře z Litomyšle!

HC Náchod – HC Litomyšl  2 : 8 (0 : 2, 0 : 4, 2 : 2)

 

K dalšímu zápasu se do domácí svatyně opět postavil hrdina předchozích utkání zkušený Bláha, záda mu kryl Kubeček. V obraně opět se dvěma juniory Králikem a Sochorem, stále chyběli kapitán Verner, Srba i Řehák, tentokrát hrál na postu beka P. Škoda, v útoku citelně chyběl Havrda. Hosté měli v brance Nimmerrichtera, v poli hrál zkušený kapitán Ondráček a řada šikovných mladíků.

Cílem domácích bylo předvést se domácímu publiku ve stejném světle jak tomu bylo proti tomuto soupeři v turnaji v České Třebové, kde jsme zápas po herní stránce celkem zvládli. Úvod zápasu tomu moc nenasvědčoval, domácím nevycházelo prakticky nic, navíc chyběla patřičná bojovnost a důraz v osobních soubojích. Ani nebylo divu, že se z úvodní branky radovali hosté, došlo k tomu v 9. min. kdy skóroval Stoklasa – 0 : 1. Šance na vyrovnání se domácím naskytla po min. a půl, za podražení byl vyloučen muž v masce Nimmerrichter, trest si za něho šel odsedět Večeřa. V půli 13. min. se do šance dostal Zeman, vyrovnat se mu nepodařilo. V čase 14 : 30 se hosté znovu radovali, to zvyšoval Ostřanský na třetinových 0 : 2. 

 

Do druhé třetiny vstoupili domácí faulem Lelka v úvodu 22. min.. Ještě se ani náchodský bek nestačil na trestné lavici uvelebit a po 9 sek. byl zpět ve hře, když přesilovku využil jmenovec domácího brankáře Bláha – 0 : 3. Další pohroma pro Náchod přišla ve 25. min. po dost přísném vyloučení Vondřejce, kterého zpět na ledovou plochu poslal Cink, který si v poklidu doklepl svou střelu – 0 : 4. Hosté si hráli prakticky co chtěli a navyšovali dál skóre. V čase 25 : 25 skóroval Voříšek – 0 : 5. V čase 32 : 34 byl vyloučen M. Škoda a po vypršení trestu zaskakujícího kapitána, Bláha přepustil svůj post Kubečkovi. Skóre do třetinové podoby 0 : 6. poslal na konci 35. min. Stoklasa.

 

Ve třetí části se hra přece jen vyrovnala a domácí dokázali vstřelit branky. Nejprve ještě Litomyšl navýšila rozdíl na sedm branek v půli 42. min. zásluhou Jakubce – 0 : 7. Pak se ve 45. min. konečně dočkali i domácí, když ideální nahrávku M. Škody využil Rojšl – 1 : 7. V půli 56. min. hosté znovu odskočili na sedmigólový rozdíl, to se trefil Vaňo – 1 : 8. Korekci na konečných 2 : 8 měl na svědomí bojovník Vondřejc po nahrávce Králika v 57. min.. 

Šanci na nápravu budou mít hráči Náchoda již ve středu 15.12. od 18 : 00 hodin opět na domácím ledě proti vítězi základní části KLM Stadionu Nový Bydžov, snad podáme kvalitnější výkon!

 

Sestava : Bláha (35. Kubeček) – Lelek, Králik, Jičínský, Škoda P., Sochor, Štelzig  – Vaňát, Prouza, Steklík, Kubasa, Škoda M., Rojšl, Červíček, Vondřejc, Zeman

 

Branky a asistence : 45. Rojšl (Škoda M.), 57. Vondřejc (Králik), střely : 30 : 48, zásahy : 40 : 28, vyloučení : 4 : 1, využití : 0 : 2, rozhodčí : Karlík – Smola, Řezníček, diváci : 87

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V utkání nás soupeř převyšoval ve všech herních činnostech. V rychlosti, v bojovnosti, nasazení, osobních soubojích a střelecké produktivitě. Mrzí mě, že jsme proti kvalitnímu týmu nebyli důstojným soupeřem, mimo posledních deseti minut ve třetí třetině. Je jen zásluhou našich brankářů, že gólový rozdíl není ještě vyšší. S tímto našim přístupem se s takto kvalitními soupeři nedá hrát vyrovnaný zápas.”