V dalším mistrovském zápase hokejisté Náchoda v silně improvizované sestavě podlehli kvalitnímu týmu z Nového Bydžova.

HC Náchod – Stadion Nový Bydžov  4 : 9 (1 : 3, 0 : 3, 3 : 3)

 

K dalšímu mistrovskému zápasu nastupovali domácí vzhledem k nepřítomnosti z různých důvodů bez brankářů Bláhy a Novotného, obránců kapitána Vernera, Srby, Šrenka a Řeháka a forwardů Vaňáta, Prouzy a Hakličky. V brance byl proto Kubeček, připraven byl zasáhnout poprvé do hry za A tým dorostenec André Lequin. V náchodském dresu si dále odbyli premiéru v mistrovském zápase v obraně junior Matyáš Sodomka a dorostenec Ondřej Malina. Hosté měli v brance Veselého, v obraně nastoupili se zkušenými Spalem a Malým, v útoku s hrajícím trenérem Kubištou a šikovnými Hlaváčkem a Eisem.

Utkání začalo pro Náchod jako s říše snů, hned první akce ze 3. min. skončila brankou. Jejím autorem byl Havrda po nahrávkách M. Škody a Rojšla – 1 : 0. Se zkušenými hosty tento moment nijak zásadně neotřásl a pustili se do dobývání domácí branky. Na konci 6. min. srovnal Černý na 1 : 1. Pak se připomněl rozhodčí Šmika, když následně vyloučil dva domácí borce. Nejprve poslal na konci 12. min. na trestnou lavici mladíka Králika, o kterého soupeř škobrtl a po 41 sek. obdržela hráčská lavice domácích trest za příliš mnoho hráčů, který šel odsedět Vondřejc. Dvojité přesilovky nejprve využil ve 14. min. Divíšek – 1 : 2. Klasickou přesilovku přetavil v branku po další min. kapitán Eis – 1 : 3.

 

Ve druhé třetině hosté skórovali ve 25. min. Hlaváčkem – 1 : 4. V tomto momentě se do náchodské klece postavil dorostenec Lequin. Stav se měnil v čase 26 : 01, kdy zvyšoval zkušený Kubišta na 1 : 5. Podobu skóre po dvou třetinách stanovil v polovině 35. min. Bezděk – 1 : 6.

 

Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Nejprve se prosadil ranou po ledě Jičínský po spolupráci s mladíky Králikem a Láskou – 2 : 6. V půli 46. min. za hosty zvyšoval Eis na 2 : 7. Na konci 47. min. byli vzájemně vyloučeni Červíček s Bezděkem a dále Štelzig s Postolkou, který za krosček po přerušení hry obdržel trest na 5 min. + OK. Při hře 4 na 4 Bydžov vstřelil další gól, postaral se o něj Pilný 2 : 8. Následnou přesilovku domácí dokázali zužitkovat na sklonku 50. min. po spolupráci Škoda + Škoda, Petr v roli střelce, Milan v pozici nahrávajícího – 3 : 8. Na 4 : 8 upravil v 54. min. po souhře juniorů s dorostencem Kubasa po asistencích Králika a Hynka. O definitivní gólovou tečku se postaral v 55. min. hostující Březák – 4 : 9.

Další zápas tým Náchoda v neděli 19.12. od 17 : 00 hodin na ledě lídra této části soutěže s HC Kohouti Česká Třebová sehrán nebude! Rovněž okresní derby ve středu 22.12. od 18 : 00 hodin v Náchodě s HC Jaroměř se též hrát nebude! Oficiální mistrovské utkání by tedy náchodští hokejisté měli sehrát v neděli 2.1.2022 od 17 : 00 hodin na domácím ledě se soupeřem z jihu HC Choceň. O nových termínech odložených střetnutí vás budeme včas informovat. Zároveň cheme popřát svým příznivcům šťastné a klidné Vánoce a v novém roce hlavně pevné zdraví a hodně radosti z vítězných utkání našich barev.   

 

Sestava : Kubeček (25. Lequin) – Sodomka, Škoda P., Malina, Štelzig, Králik, Jičínský – Rojšl, Škoda M., Havrda, Červíček, Vondřejc, Zeman, Kubasa, Láska, Steklík, Hynek

 

Branky a asistence : 3. Havrda (Škoda M., Rojšl), 45. Jičínský (Králik, Láska), 50. Škoda P. (Škoda M.), 54. Kubasa (Králik, Hynek), střely : 39 : 46, zásahy : 37 : 35, vyloučení : 7 : 7, navíc Postolka (Nový Bydžov) 5 min. + OK, využití : 1 : 2, rozhodčí : Šmika – Hofman, Šesták, diváci : 65

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Bez 12 hráčů základní sestavy a dvou prvních brankářů jsme k tomuto zápasu nastupovali s juniory a dorostenci v sestavě. Bylo jasné, že proti takto kvalitnímu soupeři bude těžké bodovat. V utkání jsme podali bojovný výkon, za což chválím celý tým.”