Mini Winter Cup Žamberk – roč. 2011

Český hokej uspořádal mezi svátky sérii turnajů 5. tříd pod širým nebem v minihokeji. Naše nejstarší přípravka se zúčastnila turnaje 29. 12. 2021 v Žamberku. Hrál se minihokej 3 na 3, 2 x 20 minut hrubého času a v naší skupině jsme se postupně utkali s mužstvy HC Litomyšl, HC Klatovy a Stadion Nový Bydžov. Ve skupině jsme prohráli pouze s borci z Klatov a mohli se těšit na semifinálový zápas proti HC Kometa Brno, která vyhrála druhou skupinu před HCM Jaroměř, HC Trutnov a HC Rychnov n/Kn.

Semifinálový zápas proti Kometě byl z naší strany asi tím nejpovedenějším a kdybychom v prvních minutách zápasu proměnili několik z našich 100% šancí, mohli jsme se postarat o velké překvapení turnaje. Zápas nakonec skončil naší prohrou 7:2, ale výkon našich hráčů byl opravu excelentní a tento zápas jsme si opravdu všichni moc užili.

Ve druhém semifinále zvítězilo mužstvo HC Klatovy nad HCM Jaroměř a tak nás čekal boj o konečné 3. místo. Jaroměři se bohužel nepříjemně zranil v zápase s Klatovy brankář a tak do boje o medaili musel ustrojit do brankářské výzbroje hráč z pole. Tím nám byl tento souboj trochu ulehčen a naši hráči si celkem pohodlně a zaslouženě zajistili v turnaji konečné 3. místo. Finálový duel nakonec vyhrála Kometa Brno a společně s druhými HC Klatovy zaslouženě postoupili do závěrečného finálového turnaje do Prahy.

Sestava HCN: Adam Kuba, Vojta Pultar, Max Příhoda, Alice Flašková, Tomáš Kocián, Adam Nosek, Dominik Popelka, Lukáš Gois, Vladimír Hotárek a Tomáš Flechtner.

MB