V dalším mistrovském zápase hokejisté Náchoda na těžkého soupeře z Nového Bydžova opět nestačili!

HC Náchod – Stadion Nový Bydžov  2 : 5 (1 : 3, 1 : 1, 0 : 1)

 

K dalšímu mistrovskému zápasu nastupovali domácí v brance s Novotným, v obraně s juniorem Malinou ostříleným Srboua zkušený Kozák se znovu objevil na postu beka s juniorem Vytlačilem.  Hráli jsme na čtyři kompletní útoky, když ten čtvrtý byl tvořen juniory Verevochkinem, Řezníčkem a Hynkem, další z juniorské legie Láska nastupoval ve třetí útočné formaci. Hosté měli v brance zkušeného Veselého, v obraně tvrdili muziku zkušení Matějíček a Zmítko, v útoku nasoupili I Kubišta s Chárou.

Utkání se zpočátku odvíjelo útoky na obě branky, střelecky byli aktivnější hosté. Gólově udeřili první hosté v čase 8 : 47, kdy Muška ranou zápěstím na vyrážečku Novotného otevřel skóre – 0 : 1. O min. a 9 sek. déle z nenápadné akce udeřili hosté Chárou – 0 : 2. Na domácí radost se čekalo do konce 11. min. a postaral se o ni Havrda po nahrávce Matouše – 1 : 2. Radost domácích ještě ani nestačila utichnout a po 40 sek. z pravé strany jako přes kopírák natáhl Postolka a hosté opět vedli o dvě branky – 1 : 3. V tento moment brankoviště opustil Novotný a do branky se nastěhoval po zbytek utkání Kouba.

 

V úvodu prostředního dějství se poměrně brzy měnil poměr sil na ledové ploše. V polovině 24. min. byl vyloučen kapitán Eis. V čase 25 : 54 byl nevybíravým zákrokem poslán k ledu Malina. V tomtéž čase se svého spoluhráče zastal Láska, který se pustil ručně do o 10 let staršího Němce. Oba rváči byli vykázáni na 2 + 5 min. + OK. Prvotní zákrok na domácího beka trestán trestuhodně nebyl! Ve 27. min. si Havrda s Matoušem role z úvodní třetiny prohodili a druhý jmenovaný vstřelil kontaktní branku – 2 : 3. V tuto chvíli se hrál oboustranně rychlý hokej, do něhož rozhodčí vstupoval častým vylučováním. To zásadní vyloučení se událo v čase 30 : 30, kdy byli domácím vyloučeni Kubasa s Kozákem a hostům se naskytla šance hrát přesilovku o dva muže. Hosté tímto milým dárečkem nepohrdli a po 31 sek. Kubišta před odkrytou svatyní využil nahrávku Cháry a stanovil třetinové skóre na 2 : 4. 

 

Do třetí třetiny vstupovali domácí s odhodláním ještě se pokusit s utkáním něco provést, alespoň vyrovnat. Ve 43. min. se vyznamenal Kouba když pravým betonem chytil šanci Eise. Domácí se snažili ze všech sil, ale stav se stále neměnil. Změnil se až na konci 54. min. k nelibosti domácích v jejich neprospěch, Chára stanovil konečné skóre na 2 : 5. V závěru se o pozornost postaral bouřlivák Bezděk, který po faulu častoval rozhodčího nespisovnými a nepublikovatelnými výrazy, za což obdržel trest na 2 min. + OK za nesportovní chování. Rezumé tak zní, dva domácí zápasy s těžkými soupeři, nula bodů v tabulce!  

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli 9.10. od 17 : 00 hodin na ledě tradičního okresního rivala HC Jaroměř. V tomto utkání již musíme získat nějaké body!  

 

Sestava : Novotný (12. Kouba) – Kozák, Vytlačil, Novák, Srba, Franců, Malina – Maršík, Matouš, Havrda, Steklík, Vondřejc, Zeman, Kubasa, do Láska, Červíček, Verevochkin, Řezníček, Hynek

 

Branky a asistence : 11. Havrda (Matouš), 27. Matouš (Havrda), střely : 27 : 39, zásahy : 34 : 25, vyloučení : 8 : 11, navíc Láska (Náchod) 5 min. + OK – Němec (Nový Bydžov) 5 min. + OK, Bezděk (Nový Bydžov) OK, využití : 0 : 1, rozhodčí : Petr – Karlík, Paštika, diváci : 100

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “O výsledku utkání se prakticky rozhodlo v první třetině. Soupeř nám vstřelil tři branky po našich chybách, na které jsme hráče před zápasem upozorňovali. Po dvě třetiny jsme pak již hráli s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii.”