V tradičním okresním derby hráči Náchoda podlehli Novému Městu n/M. na “jeho” ledě po hrubých chybách a neproměňování vyložených gólových šancí!

Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  6 : 1  (2 : 0, 1 : 1, 3 : 0)

 

V tomto tradičním okresním derby měli hosté v brance Novotného, v obraně juniora  Malinu, hráli na tři kompletní útočné formace s tím, že ve druhé lajně se střídali Červíček s Kubasou. Ve třetím útoku si premiéru odbyl novic Subbotin. Domácí zahájili toto utkání s brankářem Bieglem, připraven byl Čáp, v obraně spoléhal soupeř především na Klusta s Pohlem, v útoku hráli kapitán Reichmann, kreativní Dvořák, Bucek a Černý. Rovněž za Spartak nastoupilo trio hráčů, kteří v minulých sezónách oblékali  dres Náchoda, Šrenk v obraně a v útoku Vanát s Prouzou.

Náchod nezačal zápas příliš dobře, vázla kombinace a střely byly bez patřičné razance a přesnosti. Ve 4. min. byl vyloučen Dostál, následné oslabení domácí s přehledem ubránili. V polovině 7. min. hráli po faulu P. Škody přesilovku též domácí a naložili s ní gólově. O gólovou trefu se postaral kapitán Reichmann – 1 : 0. Třetinový gólový účet podepsal v půli 18. min. Černý – 2 : 0. V závěru třetiny v polovině 20. min. byl vyloučen Pohl.   

 

Do druhé třetiny vstupovali hosté s výhodou jednoho hráče v poli. V čase 21 : 33 byl domácím vyloučen opět Dostál a Náchodu se naskytla krátká přesilovka 5 na 3. Danou výhodu jsme potrestat gólově nedokázali. Na konci 26. min. si nedovoleně počínal Suk. Ve vlastním oslabení v úvodu 27. min. Havrda nahrál Matoušovi, který snížil na 1 : 2. V téže přesilovce se dočkali i domácí, kteří ji v půli 28. min. dokázali z brankoviště využít Vítebským – 3 : 1. Ve 39. min. Klust vyhodil kotouč nedovoleně mimo hrací plochu a přišel trest za zdržování hry a hosté hráli přesilovku, stav se již nezměnil.

 

Do třetí třetiny hráči Náchoda s výhodou jednoho hráče v poli nenastupovali, neboť byl v čase 40 : 00 vyloučen Suk za nesportovní chování. Po 18. sek. jej následoval na lavici hanby P. Škoda, který byl vyloučen za zdržování hry vyhození puku. Hosté v oslabení srdnatě dlouho odolávali, v úvodu 43. min. v momentu, kdy již byl Suk na ledu se trefil přesně nad pravé rameno Novotného Hynek – 4 : 1. V 51. min. zvyšoval Hylena na 5 : 1. V čase 50 : 35 byli vyloučení za faul Dufek a za nesportovní chování Dvořák. V přesilovce 5 na 3 se hosté gólově prosadit nedokázali. Další výtečnou šanci ke korekci nepříznivého skóre měl v čase 54 : 23 mladík Láska, který byl při šanci seknut Klustem, ale následné trestné střílení napálil pouze do Biegla. O konečnou podobu skóre se na počátku 60. min. postaral Vítebský – 6 : 1.    

V neděli 13.11. od 17 : 00 přivítají hráči Náchoda na domácím ledě tým SK Třebechovice p/O., kterému budeme chtít oplatit porážku z jeho ledu a získat konečně potřebné body do tabulky!  

 

Sestava : Novotný, (Kouba) – Vytlačil, Suk, Štěpán, Malina, Franců, Novák –  Škoda P., Matouš, Havrda, Červíček, Vondřejc, Zeman, Verevochkin, Láska, Subbotin, Kubasa

 

Branka a asistence : 27. Matouš (Havrda), střely : 43 : 25, zásahy : 24 : 37, vyloučení : 5 : 5, využití : 3 : 0, oslabení : 0 : 1, rozhodčí : Pecha – Horák, Plodek, diváci : 130

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V tomto utkání o výsledku rozhodly naše brutální chyby a neproměňování vyložených gólových příležitostí!”