V dalším mistrovském utkání domácí hokejisté opět doplatili na neproměňování brankových šancí a nečekaně podlehli Trutnovu!

HC Náchod – HC Trutnov  2 : 4 (0 : 2, 1 : 1, 1 : 1)

 

V dalším mistrovském utkání se domácí po dvou porážkách střetli s rivalem z Podkrkonoší Trutnovem. V brance byl Kouba, připraven byl Novotný, v obraně se hrálo na tři páry a v útoku na čtyři nekompletní lajny bez centra. Trutnov měl v brance Pluháčka, v obraně hrál dlouholetý hráč Náchoda Chaloupka s Junkem a v útoku ostřílení druholigisté Luštinec, Bureš a zkušený Vondráček.

V úvodu se Náchodu nepodařilo vnutit soupeři herní styl jako v minulém domácím utkání s tímto soupeřem a výsledkem byla v polovině 4. min. branka Luštince z levého křídla neskutečně přesnou ránou nad Koubovu lapačku – 0 : 1. Domácí se marně snažili o překonání pozorného Pluháčka, a tak chvilkovou nedůslednost v obranném pásmu v oslabení, kdy na trestné seděl Štěpán, využil nadvakrát Vondráček – 0 : 2. Tento stav platil po skončené první části hry.

    

Do druhé třetiny vstoupili domácí s odhodláním pokračovat v dobrém výkonu, který bylo třeba okořenit vstřelenými góly, jinudy cesta k bodům nevedla. V úvodu 26. min. byl po nezaviněné srážce se soupeřem vyloučen Novák. Náchod následné oslabení přežil bez další brankové úhony a ve 28. min. gólově udeřil kapitánem Havrdou po spolupráci s Matoušem – 1 : 2. Kontaktní branka ještě více povzbudila náchodské borce, ale vyrovnání nepříznivého skóre stále nepřicházelo. O co Náchodští usilovali marně, to se podařilo Vondráčkovi v úvodu 36. min. Vondráčkem a hosté znovu odskočili o dvě branky – 1 : 3.

 

Do třetího dějství domácí vstupovali s odhodláním nepříznivě se vyvíjející se průběh střetnutí zvrátit a porvat se o body. Z úvodního tlaku pro Náchod rezultovala přesilovka v čase 40 : 48, kdy si faulem pomohl Pluháček. V následné přesilovce Havrda orazítkoval pouze břevno Pluháčkovy klece. Kýžená kontaktní branky se domácí dočkali přesně tři min. po faulu Pluháčka, kdy S chtí hrající Bořuta vlétl do útočného pásma po přesné Verevochkinově nahrávce a nedal Pluháčkovi šanci zasáhnout – 2 : 3. V úvodu 49. min. se podobnou akcí jako Havrda prezentoval hostující Smékal a Koubovi zvonilo nejspíš v uších. Útočný rozlet o vyrovnání bojujících domácích přerušil hvizd rozhodčích na konci 56. min., kdy náchodská hráčská lavice obdržela přísný trest za příliš hráčů na ledě. Před uplynutím 60. min. se domácí odhodlali k power – play, vyrovnat se nepodařilo, naopak hosté kapitánem Šimoníčkem vstřelili v polovině 59. min. rozhodující branku – 2 : 4. Po předvedeném výkonu je výsledek pro domácí velmi krutý, ale co více chtít po neproměnění vyložených gólových šancí! 

Další zápas sehrají hráči Náchoda v neděli 4.12. od 17 : 00 hodin opět před domácím publikem proti týmu z Pardubického kraje HC Spartak Polička. Budeme chtít navázat na předvedenou hru proti Trutnovu, jen s tím rozdílem, že chceme bodovat.

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Škoda P., Vytlačil, Sklenář, Suk, Štěpán, Novák – Kubasa, Matouš, Havrda, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Červíček, Bořuta, Verevochkin, Řezníček, Hynek

 

Branky a asistence : 28. Havrda (Matouš), 44. Bořuta (Verevochkin), střely : 34 : 34, zásahy : 31 : 22, vyloučení : 4 : 3, využití : 0 : 1, rozhodčí : Petr – Karlík, Roischel, diváci : 100

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V průběhu utkání jsme byli lepším týmem. Zápas jsme prohráli díky tristní naši koncovce, když jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance. Jinak tým zaslouží pochvalu za předvedený výkon!”