V dalším domácím zápase hráči Náchoda nečekaně podlehli Poličce!

HC Náchod – HC Spartak Polička  2 : 5 (0 : 3, 2 : 2, 0 : 0)

 

V dalším domácím zápase chtěli domácí navázat na výborný středeční výkon proti Trutnovu a navíc získat tři body. V brance byl Novotný, připraven byl zkušený Kouba, v obraně s pěti beky, po delší době hrál Srba a v útoku se hrálo na tři kompletní útoky. Chyběl Matouš. Hosté měli v brance Kličku, v obraně se spoléhali na mladíky a v útoku naopak na zkušenost kapitána Krajíčka a Nečase.

První kdo se radoval z branky, byli hosté z Poličky v čase 1 : 18 zásluhou úniku Krajíčka – 0 : 1. Na konci 9. min. parádní zákrok předvedl Novotný proti Tobiášovi. V polovině 10. min. znovu gólově udeřili hosté právě Tobiášem, který využil nepřehlednou situaci před brankou Náchoda – 0 : 2. Ještě se domácí nevzpamatovali z dalšího gólového úderu, tak v 11. min. nenápadnou ranou od modré zaskočil Novotného Čermák – 0 : 3 a zároveň zpečetil působení náchodského golmana, kterého nahradil Kouba. Na konci 13. min. dostali domácí šanci hrát téměř dvě min. přesilovku 5 na 3 po faulech Švába a Nunváře. Náchodští s poskytnutou šancí naložili zle a Kličku prakticky k nějakému světobornému zákroku nepřinutili. Do kabin se šlo s třígolovým pasívem Náchoda. 

 

Ve druhé třetině domácí po domluvě v kabině opět “zaspali” začátek prostředního dějství. Ve 23. min. zvyšoval Tobiáš na 0 : 4. Další gólová újma pro Náchodské přišla v půli 37. min. z hole Boštíka – 0 : 5. Pak se také gólové radosti dočkali i Náchodští. Na konci 38. min. při hře 4 na 4 při vyloučených Srbou a Bělským se z brankoviště prosadil důrazný Zeman po Lelkově a Vondřejcově asistenci – 1 : 5. Na samém sklonku třetiny se v čase 39 : 59 prosadil v přesilové hře při zbytku trestu Bělského od modré ostrou přízemní ranou Štěpán po nahrávce Červíčka – 2 : 5.  

 

Také ve 3. dějství se hrálo dle náchodských not, ale bohužel bez gólového efektu! Ani hosté na Koubu už gólový recept nenašli, a proto se z nečekaného vítězství 2 : 5 radovali hosté z Poličky!

Další domácí zápas sehrají hráči Náchoda ve středu 7.12. od 18 : 00 hodin proti HC Opočno.    

 

Sestava : Novotný (11. Kouba) – Lelek, Novák, Štěpán, Suk, Srba – Kubasa, Škoda P., Havrda, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Červíček, Bořuta, Verevochkin

 

Branky a asistence : 39. Zeman (Lelek, Vondřejc), 40. Štěpán (Červíček), střely : 41 : 31, zásahy : 26 : 39, vyloučení : 4 : 5, využití : 1 : 0, rozhodčí : Pecha – Paštika, Vodička, diváci : 21

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V první třetině, kterou jsme prakticky odchodili nám soupeř ve skóre odskočil o tři branky. Ve druhém dějství jsme soupeře nechali odskočit dokonce o pět branek. Pak jsme zvýšili tempo, začali jsme bruslit a po zbytek utkání byli lepším týmem. Během jedné minuty jsme v závěru třetiny dokázali nepříznivé skóre snížit na tři góly. Ve třetí třetině jsme již opět další brankové šance proměnit nedokázali, a tak jsme znovu prohráli .”