V generálce proti Trutnovu domácí hokejisté po tragické první třetině od druhé třetiny zabrali a zvítězili po samostatných nájezdech!

HC Náchod – HC Trutnov  4 : 3 sn (1 : 3, 1 : 0, 1 : 0 – 1 : 0)

V generálce před úvodním mistrovským utkání KLM se Náchodští představili opět v pozměněné sestavě. V brance se poprvé letos představil Novotný, připraven byl Kouba, v obraně hrál junior Vytlačil a v útoku již mohl nastoupit kapitán Havrda, rovněž se představili dva novicové z juniorky Matěj VODĚRACKÝ a Adam KLÁTIL, kteří utvořili s Kubečkem juniorskou třetí útočnou formaci. Trutnov měl v brance Červinku, v obraně tvrdili muziku dlouholetý hráč Náchoda Chaloupka s Váchou a v útoku ostřílení druholigisté Luštinec se zkušeným Vondráčkem.

V úvodu se domácím nepodařilo soupeři vnutit svůj herní styl a hosté toho dokázali dokonale gólově využít. V čase 1 : 31 se k odraženému kotouči dostal nikým neatakovaný Chaloupka a s přehledem skóroval – 0 : 1. Domácí se zřídka dostávali před branku Červinky, a když už se jim to občas podařilo, buď přišla nepřesná nebo slabá střela. V 9. min. byl vyloučen mladý Hynek a v půli následující min. se Mosteckému podařilo dostat kotouč za bezmocného Novotného – 0 : 2. V polovině 12. min. se podařilo Havrdovi po nahrávce Štěpána vstřelit kontaktní branku – 1 : 2. Dvougólové vedení vrátil Trutnovu v čase 16 : 40 opět Chaloupka – 1 : 3 a zároveň tím určil třetinové skóre.

Do druhé třetiny vstoupili domácí jako vyměnění. Již v čase 20 : 51 s přehledem snížil junior Wajsar po nahrávce Hynka – 2 : 3. Po prostřední periodě mohlo být již srovnáno, ale Maršík nařízené trestné střílení po faulu Váchy proměnit nedokázal!

Do třetího dějství domácí vstupovali s jasným cílem – minimálně vyrovnat! První možnost při vyloučení Luštince v úvodu 48. min. ještě ke srovnání nepříznivého stavu nevedla. To se podařilo  Klátilovi po nahrávce Voděrackého až v půli 52. min. po předchozím faulu Rady – 3 : 3. Skóre již žádné změny nedoznalo ani po 20 střelách domácích ve třetí herní části. Po dohodě trenérů o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V nich nejprve skóroval matador Vondráček, Pelda nedal. Pak ostřílený Luštinec neuspěl, aby vzápětí zkušený Vondřejc vyrovnal. V další sérii Švadlák neproměnil, hrdina večera Wajsar skóroval. Čtvrtá série po neproměněných nájezdech Macha a Štěpána ještě nerozhodla. Když další nájezd Junkovi Novotný kryl, z vítězství se radovali nabuzení domácí. Takže suma sumárum – generálka dopadla nakonec vcelku dobře!

Úvodní mistrovský zápas sehrají hráči Náchoda v neděli 24.9. od 17 : 00 hodin na ledě úřadujícího přeborníka KLM HC Litomyšl.

 

HC Náchod: Novotný, (Kouba) – Štěpán, Pelda, Novák, Vytlačil, Suk, Pánek – Maršík, Škoda, Havrda, Hynek, Vondřejc, Wajsar, Voděracký, Kubeček, Klátil

HC Trutnov : Červinka, (Bílek) – Křížek T., Štembera, Chaloupka, Junek, Vácha, Mostecký – Janoušek, Smékal, Luštinec, Vondráček, Mach, Rada, Švadlák

 

Branky a asistence: 12. Havrda (Štěpán), 21. Wajsar (Hynek), 52. Klátil (Voděracký),

Střely: 48 : 27,

Zásahy: 24 : 45,

Vyloučení: 2 : 6 + TS, využití : 1 : 1,

Rozhodčí: Petr – Plodek, Paštika,

Diváci: 31

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Byla to nás od katastrofální první třetina. Mysleli jsme si, že ten zápas odehrajeme bez nasazení a že soupeř nám asi daruje výhru. Přišli jsme si prostě jenom zahrát. O první přestávce jsme si k tomu něco řekli a myslím si, že od druhé třetiny už jsme předváděli hru, kterou bychom chtěli hrát. Z naši strany to mělo rozhodně lepší nasazení, plnili jsme si poctivě ty věci, které chceme plnit a myslím, že na obrazu ty hry to bylo vidět. Vyrovnali jsme se Trutnovu v bruslení, možná jsme ho dokonce i předčili. Nicméně jsme z toho nedokázali vytěžit góly, což si myslím, že není dobře, protože jsme tam měli hodně přesilovek a přesilovkami jsme si moc nepomohli. Takže to musíme zlepšit a do sezóny určitě musíme zlepšit to, že musíme hrát s plným nasazením a obětavě od první třetiny, protože Trutnov měl ve svém středu, nebo má ve svém středu několik hráčů s velkými zkušenostmi z vyšších soutěží a podobně jsou na tom i další týmy v soutěži a my se jim můžeme vyrovnat jenom bojovností, protože my takové hráče nemáme. Pokud chceme pomýšlet na dobré výsledky, tak ty zápasy budeme vyhrávat jedině tímto způsobem.”