V úvodním mistrovském utkání hokejisté Náchoda po fatálních prvních minutách na ledě úřadujícího přeborníka KLM Litomyšle předvedli bojovný výkon.

HC Litomyšl – HC Náchod  4 : 2 (3 : 1, 1 : 1, 0 : 1)

V úvodním mistrovském utkání KLM, byli karty rozdány jasně, domácí byli v roli jako úřadujícího přeborníka za jasného favorita. Náchodští měli od úvodu v brance Koubu, záda mu kryl Novotný, hrál již Zeman. V roli kapitána se představil Suk. Domácí branku hájil Dostál, v obraně s Bažantem a Bláhou, v útoku hráli zkušení kapitán Stoklasa, Pilař a Půlpán.

Úvodní min. první třetiny byla pro Náchod fatální! Časomíra odkrojila přesně 30 sekund, když skóroval Vomočil – 1 : 0. V čase 0 : 58 svítilo na ukazateli již skóre 2 : 0, když backhandovou ranou Koubu překonal Půlpán. Ve 3. min. byli vzájemně vyloučeni Jonáš s Novákem. V 11. min. to už bylo po trefě Půlpána o tři branky – 3 : 0. Toto nepříznivé skóre vydrželo do konce třetiny. V čase 19 : 31 byl vyloučen Lelek.

Před druhou třetinou si v kabině vzal slovo nejzkušenější hráč hostí Vondřejc a též jako manažer promluvil rázně k týmu. Jak se později ukázalo, padla jeho slova na úrodnou půdu! Rovněž trenéři provedli změnu v sestavě, když zkušený Havrda si prohodil post s mladíkem Voděrackým. V čase 20 : 50, využil přesilovku Bláha ranou od modré zaskočil Koubu a tím zpečetil jeho působení v náchodské kleci – 4 : 0. V tomto momentu ve velmi téžké pozici se do brankoviště postavil Novotný a s nastalou situací se vypořádal parádně. V dalším průběhu utkání již neinkasoval, když předvedl několik jistých efektivních zákroků. Hosté se od této chvíle herně zvedli a byli domácím vyrovnaným soupeřem. Ve 25. min. byli současně vykázáni na trestnou lavici Pilař s Novákem. Na konci 28. min. si šel za faul odpočinout na trestnou lavici Jonáš, následná přesilovka hostí ke gólu nevedla. Ani další početní výhoda po nedovoleném zákroku Barkóciho z 31. min. brankou neskončila. Pak Náchod bez gólového trestu přečkal vyloučení Zemana v půli 34. min.. Ve 37. min. Jirásek konečně překonal výborného Dostála v brance po spolupráci s Havrdou a Kubečkem a vlil tím týmu novou krev do žil – 4 : 1. Tento stav se již do konce třetiny nezměnil.

Ve třetím dějství se nabuzení Náchodští hnali min. za vyrovnáním, nebo alespoň za korekcí nepříznivého stavu. Podařilo se jim to druhé, když v čase 48 : 15 Novák našel Škodu, ten vyslal přesným pasem do samostatného úniku Maršíka, který si s gólovou koncovkou poradil – 4 : 2. Ještě před tím se blýskl Novotný, když zlikvidoval únik Jakubce. Pak trefil v půli 46. min. Jonáš tyč, stejně se vedlo i Jakubcovi v polovině 58. min.. V závěru zápasu se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, ale již další branku vsítit nedokázali. Škoda dvou úvodních zpackaných min. 1. a 2. třetiny, zápas se mohl vyvíjet úplně jinak.

Další mistrovské utkání sehrají hráči Náchoda ve středu 27.9. od 18 : 00 hodin na domácím ledě proti SK Třebechovice. Doufejme, že navážeme na dobrý výkon od druhé třetiny zápasu v Litomyšli.

 

HC Litomyšl : M. Dostál, (Horáček) – Bláha, Bažant, Š. Voříšek, Zahradník, Jonáš, Škvor – Švec, Edl, Jakubec, J. Voříšek, Stoklasa, A. Půlpán, Bárkoci, Pilař, J. Dostál, Háněl, Vomočil

HC Náchod : Kouba (21. Novotný) – Štěpán, Pelda, Novák, Lelek, Suk, Pánek  –  Maršík, Škoda, Havrda (21. Voděracký), Červíček, Vondřejc, Zeman, Jirásek, Kubeček, Voděracký (21. Havrda), Wajsar

 

Branky a asistence : 37. Jirásek (Havrda, Kubeček), 49. Maršík (Škoda, Novák),

Střely : 30 : 25,

Zásahy : 24: 24,

Vyloučení : 4 : 5, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Vrba – Gregar, Kopecký,

Diváci : 192

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Nezachytili jsme úvod utkání. Pokud chceme s takto silným soupeřem uspět, musíme hrát od první minuty soustředěně a koncentrovaně. Od druhé třetiny soupeř polevil a my naopak začali hrát. Od této chvíle se hrálo vyrovnané utkání.”